maandag 9 juni 2008

Asterix vindt Muis

Vandaag had Asterix een muis gevonden. Trots kwam hij met het muisje in zijn bekje aanwandelen. Toen hij onze kreten van ontzetting in de gaten kreeg, rende hij er snel mee naar buiten. Zo makkelijk zou hij zijn aanwinst niet af laten nemen!

Na eerdere ervaringen (met vogeltjes) verwachtten wij dat er niet veel van de muis over zou zijn. Wie schetst onze verbazing: het was een tamme witte muis met rode oogjes en nog springlevend! Steeds als Asterix hem losliet, bleef de muis staan en keek vragend naar hem op... Intussen kwamen er zo'n 5 katten aangeslopen en bekeken enkele buren het tafereel geamuseerd vanaf hun balkon. Misschien de dierenambulance bellen, aldus het advies van een buurman.

Om een lang verhaal kort te maken... wij briefjes printen... want aanbellen tijdens het voetbal kon natuurlijk niet... en we waren ook al gauw 150 briefjes verder... uiteindelijk bleek de muis toch van onze buurvrouw te zijn, die in eerste instantie niet thuis leek te zijn. Ze was blij dat Asterix - de held van dit verhaal - de muis gevonden had!

We hadden al gefantaseerd hoe we de muis zouden noemen, want we hebben tenslotte al een kat die "Mickey" heet... Kitty was wel grappig geweest :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.