maandag 17 oktober 2011

Montag 17. Oktober

Vakantieverslag herfstvakantie 2011 in De Eiffel
[terug naar begin, vorige dag, volgende dag: wordt vervolgd]

Ein besonderes Knuspererlebnis
Vandaag afbakbroodjes, omdat de bakker op maandag niet komt. Gelukkig werd ons ontbijt compleet gemaakt met Knusper Plus, heerlijke cruesli met knackigen Mandeln, wat ons ontbijt tot einem besonderen Knuspererlebnis maakte.

Nationalpark Eiffel
Vandaag een dagje naar Nationalpark Eiffel. Tot onze blijde verrassing is de toegang gratis en we mogen zelfs zo lang blijven als we wilden. En dit is nog eens een bos: niet zo’n Nederlands geval, waar je even door een strookje twijgjes loopt, nee het is unendlich! Een heerlijk dagje wandelen dus in een niet-toeristische ambiance. Dat betekent ook: geen toiletten en -door de schaarste aan prullebakken- moet je in theorie al snel tientallen kilometers met het poepzakje van de hond lopen.

Wolfgarten
Dankzij een gedetailleerde kaart kan je je route goed plannen en zelfs afstemmen op je voorkeur voor loof- of naaldbos. We kiezen uit de talloze wandelmogelijkheden voor een bezoekje aan Wolfgarten. Kllinkt spannend, misschien zijn er wel wolven! De bewegwijzering is precies voldoende om je af en toe gerust te stellen. Wolfgarten blijkt gewoon een dorpje te zijn, slechts bezocht door de enkele bewoner en een toevallige passant. We lunchen aan de picknicktafel en de plaatselijke hond doet de naam van het dorpje eer aan.

Duits bladerdeeg en Paradies Creme
Middels een consumeerspurt door de supermarkt proberen we snel wat eten te vergaren. Want consumeren zullen we! Het Duitse bladerdeeg is anders dan we gewend zijn (dikke rechthoekige plakken), maar blijkt later een overheerlijke basis voor een preitaart te zijn. We blijven steken bij het schap met instant toetjes, dat even eindeloos is als bovengenoemd natuurpark. Het wordt een Paradies Creme met nougat. De sluipreclame voor Dr. Oetker is niet van de lucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.