zaterdag 15 oktober 2011

Samstag 15. Oktober

Vakantieverslag herfstvakantie 2011 in De Eiffel
[terug naar begin, volgende dag]

Die Reise
Vroeg gaat de wekker, een half uur later staan we toch maar op. We schrapen de laatste spulletjes bij elkaar. Manlief tovert droge plakken oud brood om in heerlijke wentelteefjes en we besluiten met overgebleven verjaardagstaart. Robin trippelt enthousiast door de kamer. We hebben onze plannen en voorpret niet eens met hem gedeeld, maar hij heeft zo’n vermoeden dat hij mee gaat.

Om acht uur zijn we op weg. Robin ruikt naar buiten: waar gaan we naartoe? De eerste stop is zoals altijd al een avontuur: zoveel nieuwe geurtjes, zoveel gras om in te rollen... Of dit nou 5 of 500 km verderop is, maakt hem eigenlijk niet uit.

We zijn nog ruim om tijd om ons tussen 15.00 en 17.00 bij het vakantiehuisje te melden. Eventjes Köln bekijken dan maar. Een uur later is de auto geparkeerd en kunnen we wat rondneuzen. Nog een uur later hebben we het weer gezien. Op naar het huisje!


Die Ferienwohnung
In het rustige Ripsdorf bij een basisschooltje en wat andere woningen staat hij dan: onze Ferienwohnung. Een trapje slingert omhoog door een lieflijk tuintje. De sleutel ligt al klaar in der Zeitungskasten. Ook van binnen is het huisje prachtig! Mooie gepleisterde muren, praktische tegels op de vloer (handig met oog op hondenharen) en zeer sfeervol ingericht.


In de keuken is alles, maar dan ook echt àlles aanwezig: een koelkast, een oven, zelfs een magnetron, servies en allerhande keukenapparatuur: een koffiezetapparaat, een waterkoker, maar ook een broodrooster, een handmixer, en zelfs een bakvorm voor als je brood zou willen bakken.
In de woonkamer worden we gastvrij verwelkomd met een pakje Merci chocolade. Nadat we deze hebben gekeurd, leggen we het pakje veilig weg voor de hond. Een verdere ontdekkingstocht door het huisje volgt: schilderijen, houtsnijdwerkjes, beeldjes, en allerhande bij Kringloop verkregen niemendalletjes. Er is een aparte slaapkamer met tweepersoonsbed en hoogslaper, maar ook een slaapkamer, die door sierlijk houtwerk van de woonkamer word gescheiden.


Een beetje kitsch...
Mooie kattenbeeldjes!Zelfs de toiletborstelhouder
was met zorg uitgekozen.


En wat is dit voor creatiefs?
Natuurlijk: een verborgen reservetoiletrolDie Umgebung
Na een snelle ontdekkingstocht willen we ons toch even netjes melden. De buren verderop weten ons te vertellen waar die familie Klinghammer woont. Of onze honden even willen spelen? Het klikt prima tussen Paula, 10 maanden oud, en onze Robin. De baasjes, een Duits/Spaans stel zijn blij dat die Paula wat energie kwijt kan. Even later melden we ons bij mevrouw Klinghammer. We kunnen aangeven wat voor broodjes we van de bakker lusten en verder hoeven we helemaal niets te regelen!

Intussen is het al wat laat. We laten Robin even alleen, wat hij lijkt te accepteren, dankzij een lekker kauwstaafje. We doen wat boodschappen in Blankenheim, 12 km verderop. De supermarkt is ook één grote ontdekkingstocht! We zouden hier uren kunnen rondlopen, ware het niet dat ons hondje alleen ‘thuis’ is. De Duitsers lijken van koken te houden en kunnen hun ingrediënten hiervoor daadwerkelijk bij de supermarkt krijgen. Een gewoon pak suiker kopen valt niet mee: we banen ons een weg door geleisuiker, kandijsuiker en janhagel.

Ende des Tages
Bij terugkomst is Robin dolblij en vervolgens ook heel moe. Met behulp van een kauwstaaf, proberen we Robin te leren op een dekentje te liggen, zonder deze kapot te knagen. Een eenvoudige doch liefdevol bereide maaltijd van aardappels, bloemkool, en een maïskolf is de perfecte afsluiting van een dag met zoveel indrukken.

Ik kruip in bed en typ nog even mijn verslagje. Ik voel dat mijn voeten moe zijn en we hebben vandaag nog niet eens gewandeld. Manlief ligt in bad en wild smakkend kauwt Robin zijn kauwstaaf aan flarden.


Naar volgende dag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.