zondag 16 oktober 2011

Sonntag 16. Oktober

Vakantieverslag herfstvakantie 2011 in De Eiffel
[terug naar begin, vorige dag, volgende dag]

Ein besonderes Ferienerlebnis
Met de hond in de woonkamer slapen is ook wel eens gezellig. Robin begon echter ’s nachts een paar keer te blaffen. Zodra hij de bovenburen hoort, vindt hij het blijkbaar nodig om over ons te waken. Daarom moest hij toch maar de keuken in. Dit bleek prima te werken voor de rest van de vakantie. Wel heel leuk als je ’s ochtends de laatste bent die wakker wordt. Dan wordt Robin binnengelaten en heb je zo’n blij kwispelend hondje om het bed lopen: het ultieme vakantiegevoel!

Deze ochtend loop ik een klein rondje met Robin. Omdat er deze vakantie overdag veel gewandeld wordt, stellen de ochtend- en avondwandelingen weinig voor. Paula’s baasjes komen al snel naar buiten, want die Paula wil wel even spelen. Robin voelt zich inmiddels zo op zijn gemak, dat ik hem gewoon bij Paula kan achterlaten. We hebben echter andere plannen voor vandaag.


Wo Bächer leben
De vier kleine Rundwanderungen um Ripsdorf, die Frau Klinghammer zorgzaam heeft samengesteld, geloven we wel. We willen bomen zien, het liefst veel bomen. Heel ver rijden we vandaag niet voor een boswandeling. We gaan op weg naar Blankenheim voor de wandeling “Wo die Arh erspringt”, maar blijven toch maar steken bij Hüngerdorf (3 km van onze Ferienwohnung) voor de wandeling “Wo Bächer leben”. En zelfs van deze wandeling komt weinig terecht: de bewegwijzering is bijzonder onduidelijk en al snel constateren we dat de beken ver te zoeken zijn. Maar volgens plan of niet, we genieten van de prachtige kleuren van de herfst.

Misschien voeg ik de bosfoto’s later nog toe, misschien ook niet. Ze zijn sowieso bij ons thuis ook te bezichtigen onder het genot van een mok ambachtelijk bereide warme chocomelk.

Vegetarische toad-in-the-hole
Dankzij de goed uitgeruste keuken, kunnen we heerlijk koken, net zoals thuis. Dit wil natuurlijk niet zeggen, dat we de auto hebben volgeladen met blikjes uit eigen supermarkt. Sterker nog: we hebben erg weinig mee hoeven nemen voor deze vakantie. Wel hebben we één ovenschaal mee voor de zekerheid, waarin mijn man zijn befaamde vegetarische Toad-in-the-hole bereidt.

Maar goed overigens dat ik die Römertopf daarvoor niet heb gebruikt (die ik eerder voor broodbakblik aanzag). Want als ik Wikipedia moet geloven, dan hadden we in onze schotel kunnen proeven, wat de voorgaande vakantiegangers zoal in hun vakanties hebben bereid.


Naar volgende dag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.