zaterdag 24 december 2011

Kerstdiner

Kerstmis is de gelegenheid bij uitstek om de vruchten te plukken van onze kookkunsten. Op de kerstdagen zelf reizen we af naar familie, maar gelukkig blijft kerstavond over om lekker zelf te kokkerellen. Met dank aan manlief, die hierop dan ook heeft aangedrongen.

Het thema was hapjes. Dat klinkt heel bewerkelijk, aangezien wij hiertoe natuurlijk niet de schappen met kant-en-klare kersthapjes in de supermarkt leegroofden. Toch viel het reuze mee! We hebben geƫxperimenteerd met het blindbakken van de mini-quiches in muffinvormpjes. Maar de quiches hoefden uiteindelijk maar kort te bakken en de overige hapjes waren niet zo bewerkelijk.

Het menu:
  • drie verschillende miniquiches: Zwitserse uientaart, paprika-geitenkaas, en tomaat-olijven
  • salade met mozzarella, tomaat en basilicum
  • stokbrood, stukjes oude kaas, kalamata olijven
  • dessert: vanille en chocolade ijs met warme kersen en hazelnootkrokant

Laat de foto's maar spreken...



1 opmerking:

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.