zaterdag 24 december 2011

Rocky Roads: een heerlijke kerstversnapering


De tijd van familiefilms en cabaret is weer aangebroken. Maar dankzij de BBC ook de tijd van heerlijke kookprogramma's. Verlekkerd maar vooral geïnspireerd zie ik hoe voortreffelijke koks de heerlijkste dingen voor hun gasten maken. Wat heerlijk dat deze mensen zoveel gasten over de vloer krijgen. En dat ze überhaupt mensen kennen aan wie ze hun zoete versnaperingen kunnen slijten. Voor elk ingrediënt bestaat namelijk wel een allergie of dieet of voedingsleer, die het eten ervan vermoeilijkt dan wel verbiedt. Gelukkig zijn wijzelf gezegend met de wonderlijke gave tot bourgondisch genieten.De inspiratiebron voor onze Rocky Roads was Nigella Lawson. Onze versie is dusdanig veranderd, dat we van een eigen recept kunnen spreken. Toch vind ik het wel aardig om een link naar haar versie te plaatsen: Christmas rocky road by Nigella Lawson.

We hebben de volgende aanpassingen gemaakt:
  • Bij gebrek aan geconfijte kersen in de winkel, gebruikten wij dadels, die eind dit jaar op moesten
  • Ook marshmallows konden  we niet vinden, dus die hebben we weggelaten
  • We konden niets vinden, wat op amaretti biscuits lijkt. Wij dachten aan bitterkoekjes maar die zijn zacht. Uiteindelijk hebben we gewone mariabiscuits gebruikt.
  • Voor gold syrup hebben we karamel schenkstroop gebruikt.
  • Paranoten hebben we vervangen door amandelen.
  • We hebben de helft van het recept aangehouden. Voor zover je nog van een recept aanhouden kunt spreken.
  • Blijft over: 125 gram pure chocolade, 75 gram melk chocolade, dit werd voor het gemak 100 gram van elk.
  • De 175/2 = 87.5 gram boter werd voor het gemak 100 gram.
Verder hebben we de bereidingswijze redelijk gevolgd, zelfs voor de afwerking met poedersuiker en eetbare kerstglitters.

Het resultaat was overheerlijk!!!
(Lees hier wat we voor ons kerstdiner aten.)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.