donderdag 25 juli 2013

4ième Jour: Jeudi le 25 Juillet

[à 5me jour]
Wat is vroeg opstaan lastig! Voor de wandeling die we in gedachten hadden, is alweer wat laat. Maar we zijn nog zat op tijd voor een autorit naar Lac du Sainte Crosse. Heen via de Zuidelijke Route en terug via de meer beschutte Noordelijke Route. Vele uitzichtjes onderweg bewonderd en wederom gewaarschuwd voor het snel stijgende water. Überhaupt bij het water komen via de hoge afgrond lijkt ons nog gevaarlijker. Bovendien is het water erg koud, weet een Duitse toerist ons te vertellen. We zetten de weg voort over kronkelwegen met vele uitkijkjes.

De toilet in het bos is goed geoutilleerd met heerlijk geurende wilde thijm en maakt ons bezoek tot een heus Provence moment. Bij Salles sur Verdon zoeken we verkoeling in het Lac du Sainte Crosse. We sluiten ons bezoek af met een heerlijke espresso en een bak water voor Robin.

’s Avonds eten we een heerlijke maaltijd met rijst in afgepaste zakjes. In het dorp vertoeven we wat op het pleintje waar Jeux de Boules wordt gespeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.