donderdag 30 januari 2014

Welkom nieuwe bewoners

We wonen al een tijdje in een prachtig nieuw huis in een dorpje nòg pitoresquer dan het vorige. We genieten van de landelijke omgeving, de dorpse sfeer en vooral van de afwezigheid van prikkels. De overzichtelijke buurtsuper is mijn persoonlijke favoriet, al kies ik meestal toch voor goedkope boodschappen uit de stad. Rustig maar gestaag vorderen de klussen en de bouwprojecten.

Vorige week brachten twee dames uit het dorp een bezoek. Ze kwamen ons als nieuwe bewoners interviewen. Wat we zoal deden voor werk en hobbies en waarom we voor dit dorpje hadden gekozen.
Ze namen de tijd en het was een leuk gesprek. Over wat er zoal te doen was in het dorp. En dat het goed was dat er druppelsgewijs nieuwe bewoners bij kwamen, zodat men daar rustig aan kon wennen. Daar sta ik niet altijd bij stil: dat we hier ongemerkt ‘gekeurd worden’. Maar dankzij onze uitjes met Robin gaat dat volgens mij wel prima.

Tenslotte nog de vraag of we het dorpsblaadje ook lazen en hier een abonnement op wilden. Daarna werd er nog flink uitgepakt: foldertjes, kortingsbonnen, geurzakjes en andere attenties van de plaatselijke bedrijven werden één voor één overhandigd. Dit ging gepaard met enthousiaste verhalen over de plaatselijke garage, de thuiskapper, een zeer voordelige boekenuitleenpost etcetera. Op een andere plek zou je dit argeloos in een tasje overhandigd krijgen met schreeuwerige opdruk “I love [vul hier de plaatsnaam in]”. Maar niet hier. Door dit uitgebreide ritueel voelden we ons echt verwend!

We wonen hier nu officieel. En op de WC komt een heerlijke geur van bevroren bessen je tegemoet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.