maandag 24 februari 2014

Het nieuwe shoppen

Na de feestdagen, waarin flink wordt uitgepakt, breken vaak weer karige tijden aan. Het geld is op, de gemeentelijke heffingen liggen op de loer, en de auto moet weer APK-gekeurd worden. De supermarkt probeert voornemens tot zuinigheid in de kiem te smoren met leuke aanbiedingen. Maar mijn opkomende lentekriebels zijn nog sterker.

Bij het schoonmaken van de keukenkastjes, kom ik allerhande etenswaren tegen, die we al een tijdje niet hebben gegeten. Ik krijg zin om eens goed te onthamsteren. We eten weer eens canelloni, preitaart met zongedroogde tomaatjes, ik bak een brood met griesmeel (dat ik overigens niet aanbeveel) en ga binnenkort eens sushi maken. Zo komen we de winter wel door.

Onthamsteren kan ook buiten de keuken. Het heet ook wel: shoppen in eigen huis. Zo hebben we nog genoeg verf in huis voor weken schilderplezier. En heb ik genoeg muziek in de kast voor maanden speelplezier. Genoeg fietsen in de schuur voor kilometers trapplezier. Keukenkastjes en verfpotten raken leeg (muziekboeken gelukkig niet), tongen worden gestreeld, muren gekleurd en de lucht vervuld met muziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.