zondag 20 april 2014

Een vrolijk Pasen

Eendjes in de tuin
Het is nu echt lente. De vogeltjes fluiten dat het een lieve lust is en menig spin probeert ongezien naar binnen te sluipen. De lammetjes draven in groten getale door het weiland en blaten om het hardst, hetgeen mijn hartje blij doet kloppen. Het liefst zou ik door de weiden struinen met een typmachien onder de arm, om elk moment te vereeuwigen in een jubelend sonnet. (Credits voor dit mooie idee gaan naar een vriend; ikzelf zou zoiets dols nooit verzinnen.)


Het is Pasen en de bakkerij is weer geopend. Ons huisvlijt leidde tot een heerlijk Paasontbijt: kaneelbrood en eiwitschuimpjes van manlief, paasstolletjes en scones van mij. Dit alles onder het genot van Pavarotti en een stralend zonnetje. Nog niet in de tuin, want we moeten de bloemetjes nog buiten zetten. Maar het begin is daar: de door storm geteisterde schutting is weer gefixt, met dank aan mijn vader.

Paasontbijt (foto: manlief)


We kregen zowaar Paasbezoek van een vriendin uit het dorp. En morgen gaan we naar de schoonfamilie. Het belooft een gezellige lente te worden! We besluiten de dag met een creabea-activiteit: chocoladebakjes maken. En opeten. Genoeg kookvaardigheden opgedaan vandaag om hooggeëerd bezoek in de toekomst culinair te kunnen verrassen.

Chocoladebakjes maken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.