zondag 1 oktober 2017

Weemoed en een halve verhuizing

Vanuit een vakantiemodus met Last Minute sightseeing tripjes in de omgeving, zijn we ineens weer in een werkmodus gegaan. En na wekenlang, nee maandenlang, op hete kolen te hebben gezeten, is het ineens zover en zitten we midden in een verhuizing! Met weemoed kijken we naar wat we achterlaten en vol enthousiasme maken we kennis met onze nieuwe omgeving.


Weemoed

Hoewel er een hoop mooie dingen op ons afkomen (de lang verwachte sleuteloverdracht, een prachtig nieuwbouwhuis) bekruipt mij geregeld een gevoel van weemoed. Ineens moeten we afscheid nemen!

De speeltuin

De eerste werkweken logeer ik nog bij mijn schoonouders. Als ik na mijn eerste werkweek onze straat in rijd, zie ik de kinderen spelen in de speeltuin. Wat wonen we hier toch heerlijk! Als ik beter kijk, zie ik dat de speeltuin nog verder is afgemaakt. Er is een kabelbaan gekomen!
Wauw, de kabelbaan heeft echt aantrekkingskracht. Ook zijn er twee goals op het trapveld neergezet.
Zou ik ook op die kabelbaan kunnen? Echt niet? Ook niet stiekem 's avonds? Uiteindelijk houd ik het bij een foto en kijk ik toe hoe de kinderen uit het hele dorp hier heerlijk spelen.
Om de boomstammen heen zit nu een plas water, alles voor een avontuurlijke speelsensatie! Wanneer zouden de krokodillen komen, om het nog spannender te maken?

Overzichtsfoto van de speeltuin, met op de achtergrond de kerk, die in de steigers wordt gezet.

 

De omgeving

Ik kan nog veel meer dingen noemen, die ik ga missen. Dit soort plaatjes bijvoorbeeld. Manlief is nog "even" een dagje naar Harlingen gefietst en eet een boterham aan het strand. Ook samen hebben we veel mooie fietstochten en wandelingen gemaakt en op de valreep (in de zomervakantie) nog enkele Friese helden bewonderd. Zo bezochten we het Ferdinand Domela Nieuwhuis museum in Heerenveen en de geboorteplaats en het huis van Eise Eisinga in Dronrijp.


 

Wegdoen van spullen

Ondanks mijn eeuwige enthousiasme over het wegdoen van spullen, is dit soms ook moeilijk. Ziehier hoe Mickey zich neervlijt op de hoezen van de slaapbank, die klaar staat om door de Kringloop te worden opgehaald. We gebruikten de slaapbank bijna nooit, maar op het moment, dat je zoiets wegdoet, voelt het toch wel raar.
Om nog te zwijgen over onze koelkast, waar ik echt fan van ben! We hebben destijds geïnvesteerd in een milieuvriendelijke koelkast van perfect formaat en hadden deze nog maar drie jaar. We gaan er binnenkort iemand heel blij mee maken.
Nog een foto, omdat het zo'n geweldig apparaat is. De nieuwe inbouwkoelkast heeft gelukkig ook een A++ keurmerk, maar we raken ons dubbel grote vriesvak kwijt. Dat wordt voorlopig minder voorraden zelfgemaakt ijs en vegaburgers aanleggen.

 

Een halve verhuizing

Terwijl ik weemoedig loop te mijmeren, gebeuren er prachtige dingen en zijn we goed bezig met de verhuizing. Hier een greep uit onze werkzaamheden, met beperkt aantal foto's (want die staan op mijn smartphone of vergeet ik te nemen).

 • Manlief heeft de eettafel en de stoelen onder handen genomen. Het resultaat is prachtig!
 • We hebben de sleutel ontvangen en hebben een flinke verhuisbus vol spullen overgebracht.
 • Ik hoef nu niet meer alleen op reis, maar bivakkeer met manlief en hond in het nieuwe huis. Het is er vochtig en vloerloos, maar hey, we zijn een happy family!
 • We proberen enthousiast te koken in de nieuwe keuken. En natuurlijk hebben we de afwasmachine ingewijd.
 • We hebben geverfd... of ik moet eigenlijk zeggen vooral manlief en mijn schoonmoeder. Want ik werk nu 4 dagen per week. Maar hoe zalig is het om thuis te komen en de vorderingen steeds weer te zien.
 • De eerste week zit erop. Op donderdag gingen we na een bezoek aan de frituurtent weer naar huis. (Het oude huis voelt nog echt als thuis, al wordt het steeds kaler.) Volgende week proberen we een andere frituur, een review volgt wellicht.

Vertrek in de auto na de laatste keer logeren.
We zijn klaar voor de nieuwe vaatwasser!

De nieuwe omgeving.


En wat vindt Robin ervan? Die bivakkeert lekker mee en wordt gewoon onder geverfd. Onderstaande foto's (genomen in het oude huis) verraden alvast welke twee verfkleuren we in de woonkamer hebben gebruikt. Goed kijken!


1 opmerking:

 1. Weemoedigheid ervaren is een goed teken en het geeft ook moed voor wat er komt.
  Fijn dat jullie verhuizing wat uitgesmeerd is in tijd. Sterkte en succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.