vrijdag 29 december 2017

Een bijzonder druk jaar

De blogs met hoogtepunten van 2017 of terugblikken vliegen je vast al om de oren. En hoe cliché het ook klinkt: voor mij was afgelopen jaar vooral een druk jaar. Maar wel vol met bijzondere dingen. Ik zet de mijlpalen en hoogtepunten op een rijtje.
Studies

Ik zou het soms bijna vergeten, maar ik doe naast mijn werk nog twee studies. Vooral in de eerste helft van het schooljaar boekte ik veel vooruitgang en haalde ik onder andere de kennisbasistoetsen scheikunde en natuurkunde. Wel nam ik iets teveel hooi op mijn vork en besloot vlak voor de zomervakantie, dat het nog niet haalbaar was om af te studeren.Bouwwerken

Manlief maakte de mooiste dingen afgelopen jaar. Hij verbouwde eerst een kastje tot werkbank, maakte drie werken voor in huis en tenslotte dit meesterstuk voor mijn verjaardag! Ook ons nieuwe huis wordt gevuld met menig bouwwerk van zijn hand.


Minimaliseren

Ik ben al jaren fan van minimaliseren, maar afgelopen jaar begon het echt op te vallen op mijn blog. Geïnspireerd door Marie Kondo ging ik helemaal los! (Overigens wel in etappes; voor mij geen opruimfestival.) Ik ontdekte de Kringloop als dankbare afnemer van mijn spullen, maar ook het antiquariaat en de minibieb. In de kerstvakantie echter ontdekten we diverse Kringloopwinkels in de buurt en kwamen er weer heel veel boeken bij...


Een druk leven

Bizar druk was het, al werkte ik maar drie dagen. Wekelijks van huis weggaan begon me emotioneel op te breken, ondanks de goede zorgen van mijn schoonouders. Ik sloeg verjaardagen over, zelfs die van mijn vader, broer en mijzelf! Hoewel, ik vierde het wel een klein beetje. Af en toe hield ik lange blogpauzes. Of praatte mijzelf moed in met een gedicht.


Een nieuwe woning!

Het viel niet mee om een woning te vinden. Maar dankzij slim zoekwerk van manlief, de hulp van mijn werkgever en veel geluk werden we huurders van dit prachtige huis, vlakbij het station!


De kat liep weg en kwam weer terug

Het was sowieso een bewogen jaar voor de huisdieren. Zo had Axie last van haaruitval en zijn we met alle huisdieren wel een keer naar de dierenarts gweest. Maar dat Muis wegliep en na twee weken weer terugkwam, dat was wel echt een life changing event. Nu in ons huis het stof een beetje is neergedaald, kunnen we intens genieten van de huisdieren!Blogvernieuwingen en -reacties

Ik pakte het bloggen na de verhuizing fanatiek op. Ik maakte mijn blog zelfs een beetje mooier. En wat nog mooier is: ik krijg de laatste tijd ook geregeld reacties. Hoe gaaf is dat?!


Ik wens jullie een fijne  jaarwisseling!

2 opmerkingen:

  1. Ik wens jullie ook een fijne jaarwisseling! En een nieuw jaar zoals je het graag hebben wilt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Ageeth, dat is een mooie wens. Ik wens jullie hetzelfde toe!

      Verwijderen

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.