vrijdag 8 december 2017

Vernieuwing en Blogagenda

De oplettende lezer heeft wellicht opgemerkt, dat mijn bloglayout veranderd is. Subtiele veranderingen weliswaar, maar toch. Met de verhuizing naar een nieuwe stek was ik ook toe aan vernieuwingen op mijn blog. Wat is er veranderd en wat blijft er bij het oude?
Een nieuw jasje

Allereerst heb ik mijn blog wat opgefrist. Hoe mooi en rustig de oude layout ook was, ik was de beige achtergrond met vogels na al die jaren toch wel beu. Ik wilde een witte achtergrond voor mijn artikelen. Verder moest het nieuwe jasje ook bloemen en een vleugje roze bevatten. Met zo'n nieuw thema, moet je alle instellingen wel opnieuw nalopen, zodat de blogartikelen mooi uitkomen. Het is even sleutelen, wikken en wegen, maar dan heb je ook wat!

Nieuwe labels

Verder heb ik een aantal bloglabels aangepast. Omdat ik mijn receptenblog ophef (lees verderop waarom), komen hier in de toekomst wellicht ook recepten voorbij. Met duidelijke labels probeer ik alles goed vindbaar te houden.

Door bezig te zijn met de labels op mijn blog, denk ik veel na waarover ik de komende tijd wil schrijven. Ik kom tot de conclusie, dat ik een echte huis-, tuin- en keukenblogger ben. Dat klinkt niet heel spectaculair, maar het is wel precies waar ik het liefst over schrijf: hoe we genieten van onze huisdieren en ons huis mooi inrichten met de bouwprojecten van manlief. Hoe ik de bloemetjes buiten zet in onze tuin. Over al het lekkers, dat we in onze keuken maken. Dit alles afgewisseld met verhalen over ontsnappingen (uitjes) en foto's van natuurschoon.

Uit de oude doos

De coverfoto van mijzelf met typemachine herinnert nog aan het hoge noorden, waar wij de afgelopen 12 jaar vertoefden. Ik kies ervoor om dit nog even zo te laten. Onze nieuwe omgeving is nog steeds landelijk, dus dat valt niet erg uit de toon. En het weer is er momenteel niet naar om een nieuwe fotosessie met mijn typemachine te houden.

Geen blogverhuizing

Voor mijn kookblog experimenteerde ik al met een wat professionelere uitstraling op Wordpress.com. Ook voor dit blog overwoog ik een overstap naar Wordpress. Maar omdat ik momenteel veel op mijn werkcomputer (zonder addblocker) werk, merkte ik ineens hoe iritant die advertenties op de gratis Wordpress blogs zijn!

Ik moet denken aan een wijsheid die manlief soms verkondigt: je betaalt altijd een prijs. Bij Blogger zit dat in de beperkte mogelijkheden en ondersteuning van je blog. Bij Wordpress (.com) zit dat in de advertenties. Ik kies ervoor om mijn blog gratis en eenvoudig te houden, maar zeker ook advertentievrij!

Ik neem mijn blog serieus, maar realiseer me dat het nooit heel groot zal worden. Nee, ik blijf bloggen voor een klein (doch hooggeëerd) publiek.

Blogagenda

Tenslotte nog een nieuw voornemen: ik probeer een blogagenda bij te houden. Een beetje planning zorgt ervoor, dat ik mijn leuke ideeen rustig uit kan werken. Als het lukt, ga ik ook mijn Instagram bijhouden. Al ligt mijn passie meer bij schrijven dan bij fotografie.

Je leest het... ik ben er maar druk mee, met dat bloggen. Bloggen kost tijd, maar het levert mij persoonlijk ook veel op. Het is voor mij niet weg te denken uit een fijn en gebalanceerd bestaan. Een klein clubje trouwe lezers, dat af en toe reageert, maakt het allemaal nog leuker. Bedankt daarvoor!


7 opmerkingen:

 1. Dat klinkt veelbelovend en prettig. Veel succes en vooral veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er veelbelovend uit. Leuke nieuwe plannen. Veel pezier en succes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En voor ons publiek gezellig om te lezen! En een goede herinnering mn eigen blog ook eens bij te houden, maar dat blijft een uitdaging. Nu snel door met mn opdrachten voor mn biebopleiding, morgen middernacht is de deadline... Besneeuwde groetjes! Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje :) Blog bijhouden is inderdaad een hele uitdaging. Hoop dat je biebopdrachten zijn gelukt. Smeltend besneeuwde groetjes!

   Verwijderen
 4. Het ziet er mooi uit en ik lees je graag!

  BeantwoordenVerwijderen

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.