vrijdag 5 januari 2018

Wensen voor 2018

Ziezo, de kerstboom is weer opgeruimd. Ik gaf de kerstspullen een plekje op zolder en verwelkomde de rust van onze stijlvol ingerichte woonkamer.

En hoera, ik ben precies op tijd voor Driekoningen. Bij deze wens ik jullie dan ook een Gelukkig Nieuwjaar (met gouden letters)!

Ook voor mijzelf heb ik nieuwjaarswensen, wel bekend als goede voornemens. En wie daar niet van houdt, kan meegenieten van de echte post, die ik ontving.Mijn goede voornemens beginnen met een aantal cliché's en eindigen met de kern van de zaak.

Stoppen met roken

Oh wacht, ik ben nooit begonnen! Want mijn stellige overtuiging is, dat je sigaretten niet moet roken, maar drinken. Daarom proef ik graag een slokje rokerige whiskey van manlief of schenk ik ons een kop Lapsang Souchong thee in.

Afvallen

Nee, ik heb het niet over mijzelf, maar over ons huis. Stiekem wordt het huis, waarin wij wonen steeds iets kleiner en raken wij steeds meer gesteld op een mooie en rustige inrichting. Weinig spullen bezitten geeft mij veel rust in mijn hoofd. Ik hoop dan ook, dat er ook dit jaar weer een boel naar de Kringloop gaat.

Groen doen

Iets minder cliché, tenzij je net als ik graag groene blogs volgt. Ik wil bewuste keuzes (blijven) maken bij mijn aankopen. Re-saar-cle verwoordde in deze blogpost precies wat ik belangrijk vind: nadenken of je iets nodig hebt en waar het vandaan komt. Ondanks mijn groene intenties, hadden mijn autogebruik en onze verhuizing afgelopen jaar aardig wat impact op het milieu.

Rust nemen

Ik heb afgelopen jaar niet alleen het milieu, maar ook mijzelf aardig uitgeput. Gelukkig kom ik langzaam maar zeker wat tot rust, doordat ik nu fulltime thuis woon en met de trein reis. Toch is de afgelopen periode behoorlijk gek geweest op mijn werk. Nooit mijn werk afkrijgen, maar vooral nooit tijd hebben voor andere dingen, die ik belangrijk vind, maakte mij somber. Daarom is rust zo belangrijk.

En zo probeer ik voor rust te zorgen:
 • Het werk direct aanpakken. Het niet moeilijker te maken dan het is. En mijn successen te vieren. Ik denk aan high-fives met manlief.
 • Tijd maken voor fijne dingen. Schrijven op mijn blog, een warm bad of wat piano spelen.
 • Grenzen stellen en mijzelf niet op de kop laten zitten door collega's. Dat eerste lukt al aardig.
 • Mijzelf af en toe afremmen. Dus ook weer niet teveel schrijven op mijn blog.

Verbinding maken

En daarmee bedoel ik echt tijd maken voor anderen. Tijd voor familie en vrienden is ook zo'n welbekend goed voornemen. Maar dat vind ik nog best een lastige! Niet alleen heb ik veel contacten laten verwateren, omdat ik altijd maar druk ben met werk en studie. Nee, het lijkt soms ook alsof mijn familie niet op mij zit te wachten. We brachten de Kerstdagen bijna alleen door, terwijl we de afgelopen jaren zoveel mensen hadden uitgenodigd. Vooral mijn halfbroers en zus heb ik het afgelopen jaar extreem weinig gezien. Ik vind het nog best lastig om daar verandering in te brengen, omdat mijn pogingen soms niet worden opgemerkt.

Gelukkig zijn er ook nog toffe tantes (die ene die samen met haar vriend langskwam en daarmee onze Kerstmis redde en die andere die mij altijd zulke lieve kaartjes stuurt), vrolijke vrienden (eentje viert binnenkort zijn jarig-geweest-zijn) en niet-te-vergeten manlief en de huisdieren. Het is dus een kwestie van tijd maken en dat is zeker een haalbaar doel.

Positief zijn

Dit is mijn allermoeilijkste, maar tegelijkertijd mijn allerbelangrijkste voornemen. Hoe ik het ga aanpakken, weet ik ook nog niet. Maar dat het van levensbelang is, moge duidelijk zijn.

Positief zijn over mijn eigen kunnen, waardoor ik dingen aan kan pakken. Minder piekeren en meer de positieve dingen zien en mij richten op de mensen, die om mij geven. Accepteren dat niet alles lukt. En dat andere mensen gewoon anders in elkaar zitten (de wijze woorden van mijn tante).

En vooral: mijzelf alleen met mijzelf vergelijken en niet met anderen.


Afsluiting met echte post

Aansluitend op verbinding en positiviteit een mooi plaatje van echte post. Dit ontving ik gisteren van medeblogster Ageeth. Echt heel erg leuk! Ageeth heeft een typmachine, net als ik. Maar ook een prachtig handschrift. Er zat een kaartje van een korenbloem bij, die heb ik wel eens in mijn tuin gezaaid. Maar ik ben ook dol op klaprozen en margrieten, dus misschien moet ik met andere post-ontvangers gaan kwartetten. (Oeps, nu heb ik mijn kaart verklapt!)

Een ander leuk detail is de oude postzegel van 1975, wat redelijk dicht in de buurt van mijn geboortejaar (1978) komt. Maar misschien ben ik de post nu aan het overanalyseren? Zelf maakt Ageeth hele mooie foto's van alles wat zij maakt, kijk maar hier om te zien hoe de echte post tot stand kwam.

Toen ik ooit met bloggen begon, probeerde ik echte post ook te promoten. Ageeth brengt mij op goede ideeën voor het nieuwe jaar! Ageeth, bedankt voor de mooie post! :)

Ik wens jullie veel geluk, liefde, gezondheid en vrede in het nieuwe jaar! En echte post.

3 opmerkingen:

 1. Ik ben ook niet al te benaderbaar geweest de afgelopen jaren, dus ook van mijn kant goede voornemens om de zussenband weer aan te halen. Ben blij dat je nu relatief dichtbij woont!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen, met een dubbel voornemen gaat het vast lukken ♥♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lief, dat je mijn post voor jou een ereplaatsje geeft in je mooie blogbericht! Tot 10 jaar geleden rookte ik en had ik geen goede voornemens, omdat ik heus wel wist dat er één moest zijn.
  Nu wil ik meer naar buiten, ontspanning vinden en uit mijn hoofd leven.

  BeantwoordenVerwijderen

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.