donderdag 3 mei 2018

Echte post en het echte leven

Plof! Gisteren gooide de postbode maar liefst drie brieven op mijn deurmat. Wauw, wat feestelijk! En vorige week kreeg ik ook al een kaartje. Enthousiast nam ik poolshoogte van welke drie mensen mij nu weer zo enthousiast trachten te begroeten.
De drie brieven bleken afkomstig van één en dezelfde persoon. Het was meneer A, een trouw schrijver van echte brieven. En (zo bleek uit de brieven) nog altijd trouw lezer van mijn blog.

Echte post "unboxing"

Na enthousiast openrijten van de enveloppen (hiervoor moet ik toch eens een briefopener gebruiken) en nieuwsgierig in het wilde weg flarden van woorden te lezen, sprak ik mijzelf streng toe met "ho ho" en ik bedaarde. Er zat een volgorde in de stapel brieven en kaartjes, die ik zo-even lukraak op tafel had gestrooid. Als een heuse archivaris, begon ik de brieven numeriek te sorteren.

De brieven bestonden uit een proloog en 1e akte, een 2e akte en een 3e akte. Elke envelop bevatte een kaartje, waarover nog verder werd uitgeweid in de verschillende aktes. Zo werd ik gefeliciteerd met mijn verjaardag, maar er werd niet gezegd met welke. Zo werden wij gefeliciteerd met ons nieuwe huis. En zo kreeg ik ook nog een verlate Chinese nieuwjaarsgroet op een prachtig kaartje met puppy's (het is het jaar van de hond) en een lief vrolijk meisje.


Ik vind dit soort post geweldig! En geheel volgens traditie: onverwacht, op het "verkeerde" moment en met inbegrip van een hondenkaart. Je leest het: men moet er vroeg bij zijn om mij als eerste met mijn verjaardag te felicitereren. Want mijn verjaardag is vandaag over twee weken.

Op naar de volgende post

Of eigenlijk de vorige post, want dit kaartje viel vorige week op de deurmat. Dit leuke kaartje komt van mevrouw en meneer M&M. De voorkant en mijn kennis van de Noorse taal verraadt al, dat zij mij willen feliciteren. Ook dit kaartje is de eerste voor deze gelegenheid, erg leuk!

Echte post, waar zie je dat nog? In de blogwereld kom ik het veel tegen. Ik ben altijd super blij als ik iets ontvang. En zo nu en dan probeer ik ook iemand te verblijden. Het maken van goede echte post vind ik nog best lastig: de ene keer baal ik van mijn handschrift (hoera voor de typemachien), dan weer heb ik geen inspiratie qua tekst, of ik blijk helemaal geen leuke washitape in huis te hebben. En toch blijf ik oefenen!


Het echte leven - met een fijn nieuwtje!

Nu weer naar het echte leven. Meneer A. inspireerde me met zijn akte over getalm. Ik vind getalm een mooi woord, maar het legt niet helemaal de vinger op de zere plek. Het Engelse woord, procrastination, doet dat wel. Hoe dan ook (nu doe ik het weer) was ik aan het wachten op een goed moment, op inspiratie om een fijn bericht met jullie te delen.

Hier komt het. Ik heb hier op dit blog nooit over geschreven, maar in het echte leven zijn wij al jaren bezig met adoptie. Adoptie is ingewikkeld en je hebt er geen controle over. Daarom vond ik het ook lastig om erover te schrijven. Een jaar geleden kregen wij te horen, dat onze kansen echt ontzettend klein waren.

Maar 1,5 maand geleden kregen wij toch dat ene telefoontje! Er is een adoptie-match gemaakt met een lief jongetje van 4 jaar oud. Zo fijn en zo onverwacht. We zijn hier nog steeds ondersteboven van.
Er is veel te schrijven over adoptie, over onze jarenlange droom om een kindje groot te brengen, over onze wens die nu eindelijk in vervulling gaat en over wat ons allemaal te wachten staat. Dit alles doen we liever op een privéblog. Vandaar dat ik die onlangs heb opgezet.

Privé wil niet zeggen dat de lezers van Mijntjewonders niet mee mogen lezen. Integendeel: jullie zijn van harte welkom! Je kunt de blog volgen op uitnodiging via je gmail account. Heb je belangstelling, stuur mij dan een e-mail naar mijntjewonders [at] gmail [punt] com. Je krijgt dan een uitnodiging van de "Mijntje" in het echte leven, die (zoals jullie weten) geen Mijntje heet.Echte post, ik vind het een mooie voorlopige afsluiting voor deze blog. In de toekomst lijkt het me zeker leuk om in deze vorm (openbaar maar anoniem) verder te bloggen. Maar eerst focus ik op mijn privéblog en andere belangrijke dingen in het leven.

Liefs ♥ Mijntje

Zoekplaatje: deze ganzen met jonkies gaan er altijd snel vandoor, zodra ze mij en Puck in de gaten krijgen.3 opmerkingen:

 1. Fantastisch nieuws, van harte gefeliciteerd! Een nieuwe fase in jullie leven en wat voor een!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :-)
   Bij elke felicitatie dringt het een beetje meer tot mij door, zo fijn!

   Verwijderen
 2. Wat fijn voor jullie. Gefeliciteerd hoor

  BeantwoordenVerwijderen

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.