maandag 25 mei 2015

Nieuwe bewoners

Zoals beloofd voor dit Pinksterweekend: een bijzonder artikel over de tuin. Het gaat alweer over een bouwwerk van manlief. Deze keer een bouwwerk van vorig jaar in de voortuin...


Dit is onze voortuin op een foto van vorig jaar. Ik ben nog steeds best trots op hoe we de voortuin hebben verbouwd en ingericht: met stapelstenen, bloembollen, grind, allerlei in de loop der jaren verzamelde bloempotten, een voederhuisje, een lieflijk (gepimpt) tuinbankje en... een door manlief getimmerd vogelhuisje.

Het vogelhuisje werd niet bewoond. Nu was het ook wel laat in het seizoen en bovendien stond er wel heel veel wind op het huisje. Maar afgelopen vrijdagochtend hoorde manlief getjielp bij de voordeur. Het huisje bleek alsnog in gebruik te zijn genomen... Wauw, het huisje "doet" het! Dit is het grootste compliment, dat je voor een bouwwerk kunt krijgen.


We beginnen met een moeilijk zoekplaatje (hint: zoek ongeveer in het midden van de foto).


Oke, die was wel heel moeilijk. Hier is de oplossing.Nu een wat gemakkelijker zoekplaatje... met regenworm!
En hups, daar zit het koolmeesje op het vogelhuisje.
Kijk toch eens hoe lief!

En daar zitten ze allevijf. Klein en kwetsbaar op een zijdezacht bedje, dat de zorgzame moeder sprietje voor sprietje heeft verzameld. Een houten timmerwerk is ineens omgetoverd tot een veilig thuis voor het jonge grut.2 opmerkingen:

  1. Aaaaahhhhhh :-) Wij hebben misschien een nestje in onze klompt (vogelhuisje gemaakt van een klomp, overigens gewoon gekregen van iemand, niet zelf crea bea geweest). We zien er af en toe pimpelmeesjes in en uit gaan, maar nu ook weer niet zo frequent dat we zeker zijn van een nest. Naja, iig leuk dat de klomp gebruikt wordt om te schuilen tegen de regen oid. Verders hebben we wel een nest in de maak van kramsvogels die we vanuit de woonkamer met de verrekijker kunnen volgen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja leuk he die vogeltjes :) Wij hadden helemaal niets in de gaten, todat we ineens dat oorverdovende getsjielp van het kleine grut hoorden...

    BeantwoordenVerwijderen

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.