donderdag 28 juli 2016

Urlaub bei uns zu Hause (3)

De dagen vliegen voorbij met onze Duitse gasten. Dit is alweer deel 3. Ik had de laatste dagen weinig energie om te bloggen, maar knap weer op nu het weer wat Nederlandser wordt. Ja erg he, 't is ook nooit goed...

Wir gehen in die nächste Runde!
Klik hier voor deel 1 en hier voor deel 2.

Sammstag 23. Juli

Vandaag is de familiedag: een dag voor alle gastgezinnen met leuke activiteiten. We doen een zeskamp en zijn ingedeeld in team 3 samen met een andere gastfamilie. We rennen met kruiwagens, springen op skippyballen en klimmen in palen, dat het een lieve lust is. Tussendoor krijgen we patat en een ijsje. Dan komt het hoogtepunt van alle activiteiten: het fierljeppen. Ik heb dit de kinderen van tevoren op Youtube laten zien en vooral hij was vastbesloten, dat hij dat niet ging doen. En dat is prima, want alles mag en niets moet.

We mogen het fierljeppen eerst droog op het zand oefenen. Ik heb mee geoefend en dit leidt tot hilarische foto's. De droge sprong bepaalt of de kinderen een echte sprong mogen wagen. Zij haalt het helaas niet, ook niet bij een tweede poging. Hij haalt het wel. En hij besluit om het erop te wagen! En... hij haalt de echte sprong, zonder natte voeten! Hij is door het dolle heen: “Das hatte ich nie gedacht!” Alle kinderen krijgen een medaille en ons team blijkt de zeskamp ook nog te hebben gewonnen. De prijs is een pakje dropstaafjes, alleen dat lusten de beide kinderen niet. Daarom kopen we wat M&M’s in de supermarkt als prijs.

Thuis eten we nog wat frites met salade. Dan merken we dat de lange dag voor haar echt teveel is geworden. We zetten de winnaars voor een Youtube filmpje van Asterix en Obelix met limonade en een bakje M&M’s. En frambozen uit de tuin van de buren.

's Ochtends hebben de kinderen veel plezier met het spel Wandering Weed.
Sonntag 24. Juli

We mogen deze week de fietsen van de buurmeisjes lenen, nu zij op vakantie zijn. We fietsen helemaal naar de stad. De tocht op zichzelf is al bijzonder, want we fietsen een stukje over de oude autoweg. Dit vinden ze erg leuk! Eenmaal in de stad beklimmen we de Oldenhove toren. Alle jaren, dat we hier wonen, heb ik onze toren van Pisa zelf nog nooit beklommen. We worden vriendelijk ontvangen en de kinderen mogen gratis de toren op. Er is een folder in het Duits en onderweg worden de traptreden natuurlijk geteld. De kinderen bewonderen het uitzicht en vinden het erg interessant. Na afloop eten we een heerlijk schepijsje.

Nog wat huislijke taferelen: de kinderen helpen graag met het dekken en afruimen van de tafel. Ze weten alles goed te vinden, al houden we het bijvullen van de hagelslag en het afsnijden van de kaas in eigen regie. Vooral de “braadpan” is favoriet: dit is de ronde pizzaplank, die manlief zelf heeft gemaakt. Sinds wij hierop de eerste keer het broodbeleg serveerden, mag deze niet meer worden vergeten!

Maandag 25. Juli

Pok is ontsnapt, maar wordt gelukkig snel weer gevonden in de tuin ernaast. We willen naar de stad fietsen, maar manlief zijn band raakt lek. Dan maar een dagje rustig aan. We hebben nog genoeg knutselspullen. De kinderen bouwen een mooi huis voor de katten.

Over katten gesproken: deze liggen er weer lief bij en worden goed verwend met Katzenleckerlich. Ik maak weer wat mooie foto's voor het fotoboekje van de kinderen. Deze worden wederom niet hier gepubliceerd, maar de nieuwsgierige voorbijganger is altijd welkom om foto's bij ons te bekijken onder het genot van een kop thee.

Mickey en Asterix genieten van de zon.
Dienstag 26. Juli

Vandaag doen we een uitje, wat bij manlief en mijzelf ook favoriet is: naar het bos! In het begin lopen de kinderen wat verveeld mee, maar dankzij Robin komen ze al snel los en struinen ze lekker in het rond. Wedstrijdjes wie het hardst loopt, om de beurt verstecken, hoewel verstoppertje weinig aan is met een hond, die iedereen verraadt. Op een gegeven moment lopen we onder een Kletterwald door: een klimbos. (Leuk woord, want wij hebben andere associaties bij kletteren...) Na afloop nemen we poolshoogte en boeken we een klimtocht voor de volgende dag.

Voor vandaag vinden we het wel genoeg. We sluiten af met een kop koffie of warme chocomel met een stuk appeltaart op een terras. De jongen zegt, dat hij nog nooit zo’n lekkere chocomel heeft gehad. We maken hieruit op, dat zo’n traktatie best bijzonder is. Voor onszelf trouwens ook wel. Samen met de appeltaart, waarop ook al slagroom zit, vindt hij het geheel wel heel erg Sahnig. Thuis maken we de pastasalade, waarmee ik eerder ook al succes boekte.

Mittwoch 27. Juli

Vandaag keren we weer terug naar de bossen voor een dagje in het Kletterwald. Nou ja, eigenlijk 'maar' twee uur, maar dat wordt gul verruimd tot 2,5 uur, waarin de kinderen alle vier de klimrondes doorlopen en spannende hindernissen overwinnen. Robin mag los rondlopen en rent gezellig mee, onder de klauterende mensen door. Het is een groot succes en we sluiten af met een frietje.

Dan halen we nog het petje op, die hij de vorige dag bij het café met de appeltaart liet liggen. De café-eigenaar heeft nog geen half woord nodig: "Ha, Jan met de pet", zegt hij vrolijk en overhandigt het petje. Thuisgekomen hebben we een eenvoudige maaltijd en een rustig TV-momentje (Asterix und Obelix) om bij te komen.

Mickey versteckt zich tussen het speelgoed.

Robin rent vrolijk mee in het Kletterwald.


Donnerstag 28. Juli

Het is weer tijd om lekker weinig te doen. De kinderen zijn weer druk bezig met inpakken, om latere stress te voorkomen. Ik spoor ze aan om de vieze kleren uit te zoeken en vul de wasmachine. Ook weinig doen is leuk: een wandeling met Puck, waarbij ik loop en zij meefietsen. Dit hebben we eerder gedaan en is erg goed bevallen. Het hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn.

We doen wat boodschappen, de kinderen kopen nog wat speelgoed van hun zakgeld en manlief haalt zijn fiets op. Terwijl manlief terugfietst, kopen de kinderen nog een souvenir in de dorpswinkel en haal ik ongemerkt een pakje op: een Rummycub spel, nog in het cellofaan, dat ik via Marktplaats heb gekocht.

Na het eten (rijst met aardbeitjes en saroma toe) fietsen we een flink stuk met Robin. De afstandsbediening van de DVD-speler weigert dienst en manlief's computer eet de DVD's bijna op. Gelukkig zijn de Bluesbrothers op TV. De kinderen kunnen natuurlijk nog niet zo goed Engels, maar het wijst zich vanzelf en hier en daar leggen we wat uit. Bij de tweede reclame is het bedtijd. Het was een leuk dagje niets.

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.