zaterdag 20 januari 2018

Hoe blijf jij verbonden?

Deze bekertjes staan bij het koffieautomaat op mijn werk. Om de zoveel tijd staat er weer een nieuwe ludieke tekst op. Het heeft zijn doel bereikt, want ik ben er nog steeds over aan het nadenken.


De tekst kwam voor mij goed getimed, want verbinding maken staat op mijn lijstje met goede voornemens (Wensen voor 2018). Zoals ik al schreef: het is mijn wens om echt verbinding te maken. Daar moet je meer moeite voor doen dan een druk op een like-knop. Een mooie gelegenheid om eens onder de loep te nemen hoe ik verbinding maak.

Facebook

Facebook staat voor de volledigheid in dit overzicht, maar gebruik ikzelf niet om contact te maken. Vorig jaar maakte ik een account aan, omdat ik er alles aan wilde om mijn kat terug te vinden. Uit beleefdheid houd ik mijn account aan.

Wie weet hoe stressvol een bezoekje aan de supermarkt voor mij is (reclameprikkels) begrijpt dat Facebook voor mij niet te doen is. Alle e-mail notificaties staan uit en ik log eenmaal per maand in. Even lezen wat mensen bezighoudt, maar dus geen communicatiemiddel, zoals de telefoon.

WhatsApp

WhatsApp is vrijwel de enige App, die ik op mijn smartphone gebruik. Meer Apps zou mijn smartphone niet trekken. (Zodra hij het begeeft, vraag ik weer een simkaart voor mijn Nokia aan!)

WhatsApp is niet super persoonlijk, maar erg geschikt voor het maken van afspraken. Soms zondig ik en stuur ik een nieuwjaarswens of een felicitatie via WhatsApp. Maar laatst gebruikte ik het heel handig om bij mevrouw D. te informeren of ze haar verjaardag vierde. Waarop bleek, dat ze in het buitenland zat, dus spreken we later iets af.

Echte post

Ik stuurde dit jaar twee echte kaartjes: een nieuwjaarswens en een verjaardagskaartje. Het waren geen supercreatieve kaartjes en ook niet altijd op tijd, maar hey, ik zet kleine stapjes! Helaas hoor je meestal niets terug, maar ik vertrouw erop, dat de ontvangers er blij mee zijn.

Echte contacten

Wij hebben dit jaar al twee echte bezoekjes gehad: meneer H. was bij ons met Oud & Nieuw en mijn schoonmoeder kwam vorige week nog even langs. We hebben zelf nog geen bezoekjes aan anderen gebracht. Wel liggen er twee post-verjaardag-bezoekjes in de planning: bij meneer H. (manlief is ziek, dus we moesten zijn feestje afzeggen) en bij mevrouw D.

Verder sta ik open voor uitnodigingen van familie en probeer ik hierbij ook mijn vader op sleeptouw te nemen. Het valt niet mee om hem te overtuigen, maar een eerste stap is gezet.


Het bekertje is een goede reminder om echt contact te maken. Daarnaast herinnert het bekertje mij eraan om weer een echte herbruikbare mok mee te nemen naar mijn werk. In het kader van voornemen no. 3 (groen doen).

Hoe blijf jij verbonden?

2 opmerkingen:

  1. Ik ben blij met je blogbericht, omdat het mij laat nadenken. Het liefst ben ik thuis met mijn echtgenoot en onze drie zonen. En stiekem ben ik ook graag regelmatig alleen thuis. Dat heb ik nodig om alle prikkels van de echte wereld te verwerken. Bezoek ontvangen en op visite gaan kost mij veel energie en ik ‘pas mij nogal aan’ om te voldoen. Mijn schoonmoeder leeft nog, maar met haar heb ik mij niet verbonden gevoeld en dat zal ook niet meer gebeuren. Inmiddels weet ik dat ik bewuste keuzes moet maken. Mijn zusje woont in het buitenland en was laatst een weekend in Nederland en er viel blijkbaar een afspraak uit. Toen heb ik aangegeven dat ik graag een echte afspraak samen wil maken. Dus binnenkort komt ze een weekend alleen voor mij. Je hebt wat losgemaakt met je vraag en ik denk nog rustig verder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat bijzonder! Het heeft bij mijzelf ook wat losgemaakt. Dit was typisch zo'n stukje, dat ik een beetje voor mijzelf schreef. Maar toch goed om zoiets ook te delen, dat blijkt :)

      Verwijderen

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.