zondag 25 februari 2018

Consolideren en een dagje uit

Vakantie! Ik heb wel 1001 ideeën wat ik met mijn tijd zou willen doen. Die ideeën staan in het teken van consolideren. Wat ik precies met dat dure woord bedoel, leg ik in dit artikeltje uit. Ook vertel ik hoe we de vakantie met een dagje uit zijn begonnen en wat ik nog meer voor plannen heb.Consolideren

Ik las laatst een inspirerend artikel op SoChicken over "De magie van consolideren". Het is heel leuk om allerlei doelen te willen bereiken, maar soms moet je je vooruitgang sterker maken ofwel consolideren. Door allerlei losse eindjes af te wikkelen, houd je je leven leuk.

Zo'n artikel is leuk om te lezen, maar het is nog leuker om te bedenken hoe ik dit in mijn eigen leven kan toepassen. Mijn doel is simpelweg om in een flow te blijven. Zodat ik een beetje gelukkig kan zijn in alle hektiek.

Een paar voorbeelden van consolideren zijn voor mij:
 • Voorraden meel, vlokken etc. aanvullen, zodat ik altijd granola en brood kan maken.
 • Lampen ophangen, zodat het ophangen van de was leuker wordt. En oh ja, een wasrek kopen!
 • Kleerhangers kopen, zodat ik mijn jasjes en vesten weer allemaal kan vinden en dragen.
 • Eindelijk een vakantie boeken, zodat we de komst van een vakantiekind ook kunnen plannen.
 • Een studieplan maken en daarmee aan de slag gaan.
 • Allerlei administratieve zaken afhandelen. Superhandig, dat de belastingaangifte weer precies in de vakantie valt!
 • Opruimen en ons huisje verder inrichten.

Een dagje uit

Na mijn laatste werkdag voelde ik heel dringend behoefte om eerst een dagje eropuit te gaan met manlief. Dat kwam goed uit, want hij wilde ook heel graag iets leuks samen met mij doen. De keuze viel op een dagje Amsterdam.

We hebben rondgeslenterd. Een bezoekje gebracht aan de Hollandsche Schouwburg, dat was erg indrukwekkend! Daarna rondgelopen in de Hortus Botanicus. We kwamen vingers te kort in de kruidenkas, waar je volgens de bordjes sommige planten mocht wrijven en ruiken of zelfs proeven. En nu maar hopen dat niemand de bordjes verwisseld heeft. De Hortus was inspirerend, zowel op tuiniergebied als op bakgebied, dankzij de heerlijke gebakjes bij de koffie.

Daarna nog meer geslenterd, pakhuizen bekeken en spontaan bij het Tropenmuseum aangeland. Tenslotte waren we blij om even bij te komen in de tram. We bezochten op de valreep de boekenmarkt op 't Spui. Met succes, want we scoorden "Het heelal" van Stephen Hawkings en "Archimedes, Newton, Murphy, wetten uit de wetenschap" van Hans van Maanen. Na een heerlijk broodje falaffel namen we de trein naar huis. Moeie voeten, maar weer een hoop indrukken en supertoffe boekjes rijker.
De bloemetjes buiten zetten

Tenslotte is het tijd om de bloemetjes buiten te zetten. Nou ja, eerst wat dingen binnen opkweken en dan hopen op zacht weer. Niet zozeer vanwege de overlevingskans van de bloemetjes, maar ik ben zelf met geen stok naar buiten te slaan. (Behalve voor een wandeling.)

Wat ik heb gezaaid? Om te beginnen mijn eigen groeipapier, dat ik ooit kocht voor lezerscadeautjes. Dit ligt al jaren op de plank en eerlijk gezegd weet ik niet zeker of het groeipapier goed werkt. Ik heb namelijk nog nooit een reactie gekregen van de ontvangers. (Lang leve kant-en-klare bloembollen: ik kreeg deze week van beide vriendinnen een berichtje, dat die mooi in bloei stonden.) Verder nog een zakje Acacia zaadjes (gekregen van mevrouw I.) en een blaadje groeipapier van mijn werk.De potten met zaadjes staan in de vensterbank op ons kantoor.

Welnu, verder met consolideren. Ik hoop op een fijne en productieve vakantie!

6 opmerkingen:

 1. Dat was een fijne dag in Amsterdam om samen te beleven! Ik wens je een goede vrije week.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig, fijne vakantievoortzetting! Ps. het groeipapier komt me bekend voor, en volgens mij ligt het nog steeds in een laatje om nog eens te gaan zaaien. Dus wie weet komt het er nog een keer van, aangespoord door je blog :-) Groetjes Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Herkenbaar van die zaadjes, daarom geef ik tegenwoordig liever kant-en-klare plantjes. je lees binnenkort of de zaadjes het nog doen :-)

   Verwijderen
 3. Goed bezig, Mijntje!Ik wens je een fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.