vrijdag 16 maart 2018

Ons huisje #4: de master bedroom

Het is alweer even geleden, dat ik berichtjes schreef over ons fijne huis. In de tussentijd hebben we niet stilgezeten. We gaan verder met de derde aflevering van de serie "ons huisje". In deze serie geef ik wekelijks zo nu en dan een rondleiding door ons nieuwe huis.

Lees vandaag hoe we onze slaapkamer (een heuse master bedroom) hebben ingericht. De kamer is zo groot, dat we ook echt wat mooie spulletjes bij elkaar moesten scharrelen. Dat duurde even, maar dan heb je ook wat!
Ziezo, we hebben al heel wat kamers ingericht: een uitnodigende entree, een luxe badkamer en een geurige keuken. De slaapkamer was in diezelfde periode ook al prima bewoonbaar, dat wil zeggen voorzien van een bed en een kledingkast. Maar er ontbraken nog wat dingen zoals gordijnen en nachtlampjes. En er ontstonden plannen om de rest van de ruimte sfeervol in te richten. Ik zal jullie niet langer in spanning houden!

De kledingkast

Ik val gelijk met de deur in huis met onze grootste aanwinst. Want bij zo'n master bedroom hoort natuurlijk ook een master wardrobe! De oude kledingkast was allang uit elkaar gevallen en deze deden we voor onze verhuizing weg. De nieuwe kledingkast scoorden we tweedehands via Marktplaats. Het was een eindje rijden, maar moet je kijken wat een plaatje!


De kledingkast is van hout en tweemaal zo groot als onze vorige kledingkast. Dat betekent niet, dat we nu ineens meer kleding gaan kopen. Maar dat betekent wel, dat ook beddengoed, seizoenskleding etcetera allemaal netjes in één kast past. Organisatie, daar houden we van!

De spiegels bieden alvast een kijkje in de rest van de slaapkamer...
Het schrijfhoekje

De inrichting van dit hoekje was echt een project. Met veel geduld en handig zoekwerk scharrelden we alle spulletjes bij elkaar. De rieten stoel vonden we via Marktplaats in een naburig dorp. Het heeft even geduurd voordat we die prachtige sidetable scoorden bij een kringloop vlakbij mijn schoonouders. Overigens hadden we deze aanwinst binnen 5 minuten gevonden. De andere stoel vonden we in een kringloop in de buurt.We betaalden vaak kleine prijzen, met als record de stoel voor € 2,50. (Eigenlijk € 5,00 maar we kregen korting, omdat we ook wat spullen hadden ingeleverd.) De capaciteit van de auto werd steeds verder opgerekt, toen bleek, dat de stoelen op de achterbank zelfs los konden.Dat de typemachine hier moest staan, was direct duidelijk. Ik heb hem ook al ingewijd, hoewel ik mij 's ochtendsvroeg nog even inhoud. We maakten het geheel af met een nieuw lampje en een plant. Ik zou eigenlijk planten op mijn verlanglijst zetten, maar soms moet je praktisch zijn.


Het is een sfeervol hoekje. Het doek komt trouwens uit India en hing in ons vorige huis boven het bed. Manlief heeft er een houten ondergrond achter gemaakt.

De gordijnen

Met deze nieuwe black-out gordijnen is het lekker donker. Deze zijn ook nieuw, want in het vorige huis hadden we schuine ramen.
Maar overdag gaan de gordijnen open en genieten we van de boomrijke omgeving! Als je goed kijkt, zie je de trein, waarmee ik altijd zo ongelooflijk snel op mijn werk kom.
De puntjes op de i

Tenslotte nog een lamp aan het plafond, een schilderij aan de muur en nachtlampjes. Het schilderij hing we in ons vorige huis in de woonkamer en de nachtlampjes zijn nieuw via Marktplaats. Waarom we beneden geen plek meer hebben voor het schilderij en waar de vorige nachtlampjes zijn gebleven, lezen jullie binnenkort!De muren zijn "wit" (aronskelk heet dat) en één muur is cacaokleurig.


Ik ben blij, dat we deze nachtlampjes hebben gevonden! Hiermee is de slaapkamer helemaal af.
Foto's door manlief ♥

2 opmerkingen:

 1. Wat is het mooi geworden en zorgvuldig en bewust ingericht!
  Ik kan zo genieten van zoveel opbergruimte. Dat geeft ook rust, alles altijd een plek kunnen geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje, ik ben er ook superblij mee (-:
   En ik geef de complimenten ook door, want manlief heeft veel invloed gehad op dat zorgvuldig inrichten en de uitvoering.

   Verwijderen

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.