zaterdag 24 maart 2018

Ons huisje #5: de woonkamer (met meesterstuk)

Vandaag wil ik de serie over ons huisje voorlopig afronden. De woonkamer was een van de eerste ruimtes, die we hebben ingericht. Toch heb ik deze op mijn blog bewust voor het laatst bewaard. Lees in dit artikel hoe we de woonkamer hebben ingericht, met een spectaculair meesterstuk!Woonkamer panorama

Ik laat jullie een panoramazicht zien van onze woonkamer. We beginnen omgekeerd, want de deur, die jullie zien, is de entree. Ook de keuken is al bekend van een eerder stukje.
Eettafel project

In ons vorige huis combineerden we een ronde grenen tafel met de stoelen, die we al hadden. We (lees manlief) verfden deze wit met blauw. Op zich heel mooi, maar het heeft nooit helemaal bij de rest van onze meubels gepast.

In afwachting van de bouw van ons nieuwe huis, nam manlief de stoelen opnieuw onder handen. Snel daarna ging hij verder met het schuren van de tafel. Overigens erg apart om op onderstaande foto onze toenmalige woonkamer met het prachtige uitzicht terug te zien. Toen het huis eenmaal leeg en kaal was, heb ik mijn binding met het huis plotseling kwijtgeraakt.


Hier is het tafelblad helemaal blank geschuurd.

En toen moesten de laatjes, die werden helemaal van buiten en binnen geschuurd. Ik dacht nog: "Waar begin je aan? Is dat niet te ambitieus?" Maar ik kreeg niet eens een kans om het proces te fotograferen of de laatjes waren zelfs al gelakt. Ongelooflijk!


Terug naar onze nieuwe woonkamer met de ronde tafel. En daarop wat lieve cadeautjes van mijn zus.

Mooie hoekjes

We wonen in een hoekhuis en dat biedt leuke extra's. Bijvoorbeeld dit raam naast de eettafel. Een bezoekje aan de kringloop leidde tot deze creatieve regenboogcompositie. De bloemetjes hebben complementaire kleuren, alleen staat een blauwe Kaapse viool voor in de oranje bloempot nog op ons wenslijstje.
We gaan verder met het panoramazicht...... naar de pianohoek. Met Johann Sebastian Bach op de lessenaar en Rosina Wachtmeister aan de muur.


De woonkamer, zoals je deze bij binnenkomst ziet.

En dan eindelijk het meesterstuk: de boekenkast! De kast is precies op maat en het steigerhout past mooi bij de bordeaux geverfde muur. Prachtig werk van manlief ♥ en ik kan daar nog steeds elke dag van genieten. Hoewel ik snel overprikkeld raak van overdaad aan spullen, geeft de aanblik van deze boekenkast mij oneindig veel rust.
En zo denken onze katten er ook over. Muis in de kast en Axie ervoor op de bank.


Tenslotte nog de boekenkast by night met onze voormalige nachtlampjes, die eigenlijk perfect gemaakt waren voor deze boekenkast.
De werkelijkheid is soms nog mooier dan de foto's. Hiermee wil ik de serie over ons huisje  voorlopig afronden. Natuurlijk hebben we nog een werkkamer en een zolder. Maar: "dat is een ander verhaal en moet een andere keer maar eens verteld worden".Het schrijven van blogs is fijn, maar kost ook veel tijd. Ik wil dus een blogpauze inlassen. Tot later!
- Mijntje -

2 opmerkingen:

  1. Dit soort blogberichten kosten ook veel tijd. Ik vind het mooi om te zien hoe jullie gezamenlijk een thuis hebben gemaakt. Fijne blogpauze, X

    BeantwoordenVerwijderen

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.