zondag 4 maart 2018

Productieve en mooie vakantiemomenten

Ik kijk alweer terug op mijn vakantie. Wat gaat dat snel zeg!

We werkten een flinke todo lijst af en dat gaf veel rust. En uiteraard was er ook tijd voor de nodige gezelligheid.
Hoe ging het consolideren?

We hebben veel afgekregen van het lijstje, wat ik in mijn vorige stukje opstelde. Alleen ik heb nog geen kleerhangers gekocht. Dat komt omdat ik specifiek naar tweedehands kleerhangers zoek. Ook qua werk en studie bleef er nog wat liggen. Op het moment laat ik me erg blokkeren door stress en het was daarom goed om daar even aan te ontsnappen.

Wat kregen we voor elkaar? Geen 1001 dingen, maar zeker wel 50!
  • Een heleboel huishoudelijke klusjes, die normaal ook moeten gebeuren, zoals wasjes draaien en de kattenbak verschonen.
  • Een heleboel klusjes in huis, zoals lampen en schilderijen ophangen (met dank aan manlief). De slaapkamer is nu zo goed als af! (Spoiler in de coverfoto.)
  • Een hoop dingen gekocht: voorraden meel en vlokken en spulletjes voor ons huis: een schutting (samen met de buren), gordijnen, plantenpotjes, plantjes, een prachtige sidetable van de Kringloop en een wasrek. En binnenkort heb ik weer een eigen laptop!
  • Flink wat regelklusjes en belangrijke knopen doorgehakt. Hoera, onze vakantie naar Schotland is geboekt en het contact met Europa Kinderhulp is gelegd. We zijn de zomervakantie weer onder de pannen.
  • Een paar werkklusjes gedaan en niet eens op het allerlaatste moment.
  • Verbinding gemaakt, bijvoorbeeld met het bliksembezoek aan mijn schoonouders en zie hieronder meer...

Zo'n afgevinkte todo lijst geeft mij veel rust, maar is voor mijn lezers misschien wat saai. Daarom hierbij ook nog wat leuke en fotogenieke highlights uit de vakantie!

Oostenwind

Brr, de oostenwind was koud! Maar het zorgde voor mooie tafereeltjes, zoals deze eendjes in de Linge. De foto is wat wazig, omdat ik hem al koukleumend snel met mijn smartphone heb genomen.


En wat te denken van deze ijspret? Je zou niet zeggen, dat hier ijs ligt, als je de foto ziet. Maar de jongeren waren heerlijk aan het schaatsen en ijshockeyen. Tot en met zaterdag konden wij hiervan genieten, simpelweg door uit het raam te kijken. Vandaag was dat accuut voorbij. Tsja, stiekem vond ik de kou ook wel te bar... we zijn zo weinig gewend hier!


Echte post maken

Geïnspireerd door andere bloggers (waaronder natuurlijk Ageeth van Ogenzalf) wil ik wat vaker mensen in het zonnetje zetten met echte post. Alleen ik ben nog niet zo creatief met papier, wellicht is dat een kwestie van oefenen. Ik stuurde een USB-stick met foto's en filmpjes, die ik van mijn smartphone (de oude telefoon van mijn moeder) had afgehaald. Ik typte daarbij een brief. Je zult net zien, dat ik na het opsturen allerlei leuke stickers in mijn agenda vond. Volgende keer beter, ik blijf oefenen!Etentje bij mijn tante

Mijn jongste tante werd vorig jaar 60. Ik droeg bij aan het P-kookfonds. Een ontzettend gaaf cadeau-idee voor mensen die alles al hebben, vandaar dat het mij aansprak! Het idee was, dat tante P. (ze heet overigens geen Petunia) kookboeken van haar wenslijstje kon kopen. Vervolgens ging ze gastentafels organiseren voor de mensen die hadden bijgedragen. Als introducé nam ik mijn vader mee. Die vond dat een beetje gek, maar stiekem (hoop ik) toch wel leuk.

Bij de gastentafel waren ook een andere tante (die aan het P-kookfonds had bijgedragen), haar vriend en een tante uit Frankrijk. Het was leuk om eens een pakhuis van binnen te zien. Tante P. kan ontzettend goed koken en plannen. We hebben gesmuld, het was beregezellig en hoogtepunt van de avond was het nagerecht: een klassieker van mijn oma. Toen mijn vader dat proefde, werd hij weer een klein jongetje.
Het is fijn om dit weekoverzicht te schrijven. Ik ben vaak geneigd om te kijken naar al die dingen, die niet gedaan zijn en al die mensen, die ik nog eens zou moeten schrijven of opzoeken. Maar de knopen die zijn doorgehakt scheppen weer ruimte voor nieuwe dingen. Ik kan er hopelijk weer even tegenaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je iets leuks toe te voegen? Gezellig! Plaats hier je reactie. Toon vervolgens aan dat je een echt mens bent (spamfilter). Tenslotte nog even geduld i.v.m. moderatie.